i'm Yours

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 9 August 2011

Bonus Setengah Bulan Gaji Utk Kakitangan Awam dan Pesara Kerajaan

Alhamdulillah syukur.Terima Kasih PM. Mengikut berita dari utusan yang menyatakan ;-

* Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimun RM500 kepada 
   1.27 Juta Penjawat Awam persekutuan bulan ini.(hehe..laju2 pi check payslip tgk basic)
*PM kata gak,kerajaan bersetuju untuk memberi bayaran khas buat pesara kerajaan sebanyak RM500 kepada 590,000 pesara kerajaan.(hehe..leh adjust atuk suh belanja makan cendol tepi kfc)

okey..even dh dpt "angpow" raya ne,kita semua jangan sedap belanja berlebihan, igt utk tgh bln dpn lak.sat g sakit lak tgh bulan,nti silap2 makan maggi je, dan xlupa juga bila dh ada rezeki lebih ne,kita bersedekah pada yang lebih memerlukan.lebih banyak memberi,kita akan lebih banyak menerima,cewah hehehe papepun sila berbelanja dengan berhemah kay.

Selamat Berbuka,

Ardini



5 comments:

Aku said...

leh lah wat uah terbuka tahun ni ye ija...jemput geng bas sekolah heheheh...

Noor said...

lau wat umah terbuka leh la anor dtg umah...

sweetluvardini said...

k.ina & Ahlam : insyaALLAH, klu xde ape,eja akan wat.nti wajib dtg okey.

LeeN said...

salam ardini :)

best org keje gomen ada bonos. akak tak kije jadi takde la bonos raye. hihihi.

thanks drop by kat blog akak ya. ini first raya as husband n wife ya. mesti happy :) btw, keep writing ok.

take care... :)

sweetluvardini said...

salam kak leen,hehe,alhamdulillah rezeki.yup 1st raya sbg husband n wife,erm..best sbb dlu raya dgn family je,skrg dh plus lagi sorang.hehehe.
sy pun bru je join blog ne.so cam xbpe nk pndai sgt.tp tgh usaha supaya nti leh jadi cam blog akak.:)

take care too.